Næsten live

Hvert afsnit af Tidsmaskinen har en længde på cirka to timer. Her tager vi lytterne med på en tidsrejse til et bestemt år. Vores første afsnit var om 1979.

Selvom hver afsnit er mikset med indslag, snak, musik og forskellige lydelementer, så foregår det hele live! Eller det vil sige næsten. En podcast er jo i sagens natur ikke live, men alle vores afsnit er optaget live-on-tape. Det vil sige, at vi optager hver afsnit, som om det var live.

Vi optager altså hele udsendelse i ét take. Vi lytter selv til musikken og tager en pause mellem hver blok. Vi har valgt at gøre det på denne måde, da vi synes, det giver det mest spontane og ligefremme udtryk. Vi har selvfølgelig planlagt hele udsendelsen, inden vi starter, så vi ved, hvilken musik vi skal spille og hvilke lyde, der skal bruges hvornår.

Når vi optager det hele live-on-tape, betyder det også, at vi ikke klipper i udsendelsen. Vi redigerer udsendelsen efter optagelsen, men det er kun for at forbedre lyden, tilføje filtre og justere lydniveauerne – vi klipper aldrig i udsendelsen!

Det betyder også, at de fejl, vi måtte lave, kommer med i udsendelsen. Men sådan er det. Man skal kunne grine af sine fejl – ingen er perfekte.

Husk! Tidsmaskinen udkommer hver anden søndag.

Nedenfor kan du høre et eksempel på, hvad der kan ske, når man optager live-on-tape. Midt i en alvorlig samtale i afsnittet om 1979, var der en anden, som ville snakke med.

Find Filmaften her eller i din podcastapp:

Apple PodcastsGoogle PodcastsSpotifyOvercastAnchorBreakerPocketCastsRadio PublicRSS