1980

Tidsmaskinen er lukket ned for nu. Dette er en gammel artikel om et tidligere afsnit, som desværre ikke længere er tilgængeligt. Du kan lytte til vores anden podcast, FILMAFTEN.

Året er 1980.

Tidsmaskinen tager nu hul på et nyt årti – nemlig 80’erne.

Verden er egentlig ikke blevet mere rolig, men har den nogensinde været det? 
Vi ser på Irak og Iran, som går i krig mod hinanden. En krig som kommer til at vare næsten hele årtiet. I Danmark mærker vi efterdønningerne af den anden oliekrisen, som ikke bliver bedre af krigen mellem Irak og Iran.

Vi flyver også over Atlanten til USA, hvor der er præsidentvalg i november, og her får Jimmy Carter i den grad valgbank af Ronald Reagan. Året efter rykker han og vicepræsident George H. W. Bush ind i det hvide hus. I det nordvestlige USA går vulkanen Mount St. Helens i udbrud og er skyld i enorme ødelæggelser.

For de spilglade er 1980 et fantastisk år. Nintendos Game and Watch udkommer og Rubiksterningen får premiere på en spilmesse i London. Pac-Man kommer til arkademaskinerne. Det bliver det bedstsælgende arkadespil nogensinde. Hør historien om, hvorfor det kom til at hedde Pac-Man og ikke Puck-Man, som det oprindelig var meningen.

Vi vender som sædvanligt også årets film, som blandt andet tæller Ondskabens Hotel, The Empire Strikes Back og Raging Bull. Og vi laver et portræt af den folkekære skuespiller Karl Stegger, som dør i 1980.

I denne udgaven af quizzen er rollerne byttet om, så nu er det Lars, der kommer i den varme stol, mens quizmaster er Jesper.

BEMÆRK! Der har sneget sig en fejl ind i quizzen. Kinas indbygger tal nåede IKKE 1 milliard i 1980. Det var først i 1982. Enkelte kilder siger også 1981. Men det skete altså ikke i 1980. Lars’ svar tæller dog stadig som rigtigt.


Playliste:

I Keep Calling – Layn feat. John Haddad 
Up Again – Tim Hirst 
Sun Is Shining – Thomas Skyldeberg 
Tokyo Dreaming – Particle House feat. Le June 
Reality – AGST 
Adventures of The Young Hero – Grant Newman 
South Is That Way – Lofive feat. Divty 
Hollywood Nights – Courses 
Gold Teeth – Roof feat. Le June 
Kohobodi Boy – Daniel Kadawatha 
Time To Wake Up – Cacti 
We’ll Meet Again – Volcan Peaks 
Summer Memories – Gavin Luke 
A Song – Lars Lowe feat. Tipii 
Stupid Lies – Luwaks 
Meadows In Småland – Franz Gordon 


Tidsmaskinen er en nostalgisk podcast, som rejser tilbage i tiden for at se på alle de små og store begivenheder, som har formet os og vores samfund de sidste 40 år. Det hele er mikset med indslag og god musik.

Dine værter er Lars Løvig og Jesper Nørgaard.
Jesper Nørgaard har også produceret podcasten.
Vores speaker er Katja Lindgaard.
Musik bliver spillet på licens fra Epidemic Sound.

Find Filmaften her eller i din podcastapp:

Apple PodcastsGoogle PodcastsSpotifyOvercastAnchorBreakerPocketCastsRadio PublicRSS